10 Jun
10Jun

Egerben került megtartásra a Magyar Tűzoltósport Egyesület - MTSE Hungary rendezésében a II. Knights of St. Florian Stairrun Championship “Backdraft” versenye, mint első szabadtéri lépcsőfutó verseny.
Rajthoz állt 68 tűzoltó, 20 mentő dolgozó, és 21 gyermek is, köztük egyesületünk nyolc önkéntes (egy tűzoltónk egyben hivatásos is) tűzoltója.
Természetesen a tűzoltóknak, a mentőknek, és a gyermekeknek ezúttal is különböző szakmai jellegű és nehézségű feladatokat kellett végrehajtaniuk.

A tűzoltóknak teljes bevetési védőruházatban, részben légzőkészülék használatával kellett versenyezniük. A rajtot követően a feladatok között szerepelt többek között tömlő magasba történő felhúzása és tűzoltáshoz előkészítése, ajtó befeszítése után eszméletlen személy mentése, és égő ruházat oltása is.  

A 30 év alatti férfi kategóriában induló 22 versenyző közül tagjaink ezúttal 3:59 és 7:32 közötti időkkel a 3., 10., 15., 16., 19., 20., 21., 22., helyen végeztek. Az elért időeredmények alapján Jánosa Bence a dobogó III. fokára állhatott.  
A verseny mindenkinek szélsőséges és rendkívüli igénybevétellel jár, de a valós helyzetekben is helyt állunk. Minden a versenyen induló tűzoltó és mentő bajtársunknak, valamint a gyermekeknek is tiszta szívből gratulálunk, egyben a köszönetünket fejezzük ki a verseny profi szervezését és lebonyolítását végző MTSE csapatának!

Alig másfél hónapja, még április 29-én került megrendezésre a SOTE Nagyvárad téri elméleti tömbjében egy rekordkísérlet, amiben hét önkéntes tűzoltónk vett részt. Az idő, ami alatt felértek ezúttal nem számított, viszont többen kettő illetve három alkalommal is válallták és teljesítették a 22. emeletre való lépcsőzést, alig egy órás pihenőidőkkel. Nehezítette a versenyzőink egy részének a dolgát az is, hogy hajnali háromkor értek vissza a Soroksári tűzeset elhúzódó oltásából.   

Külön köszönetünket fejezzük ki a Gyarmati Dezső Uszoda  - II. kerület-nak és a Külkerpark - Strand a város felett -nak, akik a szolgálatot teljesítő önkéntes tűzoltóink számára a mindennapokban sportolási lehetőséget biztosítanak.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.