22 Mar
22Mar

Kigyulladt az erdő március 19-én kora délután a Kecske-hegy közelében. A helyszínre riasztott II. és III. kerületi hivatásos tűzoltók több órás munkával eloltották a hegyoldalban égő tüzet.

Másnap, március 20-án kora délután a XII. kerületi Tündérhegyi útra vonultak szintén a II. és III. kerületi hivatásos tűzoltók, és egyesületünk vízszállítója is. Az égő erdő oltása itt is több órán át tartott. 

Erdőtűz oltásával kezdték a napot 21-én korán reggel a Szépvölgyi út jobb oldalára eső területen a Nyereg utca közelében a III. kerületi tűzoltók. A tüzet a II. kerületből is jelezték. 

Egy lakóépület és a körülötte lévő növényzet is égett kora délután a II. kerületi Orom utca legfelső részén. A tűzesethez II. és III. kerületi hivatásos tűzoltók, valamint egyesületünk vízszállítója is vonult. A tűz oltását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A

 tűzesetek többségénél nehéz terepviszonyok között, sokszor vízhiányos területen, órákon át dolgoztak a tűzoltók. 

 Nem volt még vége a napnak, este 20 óra körül a Hűvösvölgyi Nagyrétről érkezett jelezés, ahol sátrazó kirándulók raktak jókora tábortüzet az erdő mellett. 

Tűzgyújtási tilalom van elrendelve, mert a csapadékhiány miatt fokozott tűzveszély van mindenhol. 

Ha tűzesetet észlel, hívja a 112-es segélyhívót!

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.