17 Sep
17Sep

A 2023. évben pályázati úton elnyert források felhasználásáról, továbbá köszönetnyilvánítás a támogatóinknak. 

Röviden szeretnénk írni erről az egész Adó 1%-os meg pályázatos dologról, de ez most szinte biztos hogy nem fog sikerülni. Amivel idén is kezdjük:  Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik rendelkeztek a jövedelmük után levonásra vagy befizetésre kerülő adójuk 1+1%-ról!   

Soha de soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen ugrásszerűen nő a részünkre rendelkezők száma, és ezáltal több mint a duplájára a támogatás összege. Idén a NAV a részünkre 143. rendelkező szándékának megfelelően   1.384.082.-forintot utal ki. 

Büszkék vagyunk rá, hogy a feladatainkat teljes egészében önként, fizetett alkalmazottak és hirdetések nélkül el tudjuk látni, ezért ezt az összeget most is olyan nélkülözhetetlen eszközök beszerzésére tudjuk fordítani, amelyeknek a megvásárlására egyébként talán esélyünk sem lett volna.

- évek óta sikertelenül pályáztunk egy a légzőkészülékek palackjainak töltésére alkalmas kompresszorra, amit most az Adó 1%-ból befolyt támogatás saját forrással történő kiegészítésével végre meg tudtunk vásárolni,

- ugyancsak az Adó1%-ot saját forrással kiegészítve megrendelésre került és rövidesen megérkezik 2.db. speciális hátizsák, melyben az erdőtüzek oltásához szükséges tömlőket és eszközöket tudják a tűzoltók hordozni,

- és végül az 1%-ból származó támogatás terhére sikerült beszerezni és ezzel cserélni egy olyan láncfűrészt is, amit a viharkárok elhárítása során a legtöbbet használunk.  

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatására 2023-ban a legnagyobb elnyerhető összeg 950.000.-ft. volt. Ezt megkaptuk, és saját forrással kiegészítve beszereztünk egy a zárt ajtók kinyitását és pl. vasrácsok eltávolítását segítő hidraulikus eszközt.     

A saját források bevonásának a lehetőségét a támogatóink által utalt adományok nagyon nagy mértékben segítették, hálásak vagyunk nekik!  

A múlt héten csomag érkezett egy ismeretlen és magát megnevezni nem kívánó személytől, melyben egy akkumulátoros korongos vágó-csiszoló gép volt. Máshol és másképpen talán soha nem lesz lehetőségünk megköszönni, ezért ezt is itt és ezen a módon tesszük meg.    

Végül, de nem utolsó sorban még egy gondolatsor. Egy település életét és mindennapjait is nagyban befolyásolják a civil szervezetek. A működéshez szükséges forrásokat is sokszor csak rendkívüli nehézségek árán sikerül biztosítani, fejlesztések többnyire szóba sem jöhetnek. Köszönettel tartozunk a II. kerületi Önkormányzatnak és a válaszott képviselőinknek, hogy a személyes példamutatásukkal és az ösztönző ötletek megvalósításával hozzájárultak ahhoz, hogy egymásért és a kerületünkért mi is a legtöbbet tehessük.        

 A kiutalásban részesülő szervezetek listája:https://nav.gov.hu/.../Kozlemeny_a_2023._evben_szja_1_-os...

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.