14 Mar
14Mar

Hiába van tűzgyújtási tilalom, ha nem tartják be. 

A XII. kerületi Magas útra riasztották kora délután önkéntes tűzoltóinkat, ahol egy erdős területen száz négyzetméteren szemét és a túlélésért egyébként is küzdő száraz növényzet égett. A helyszínen tartózkodók elmondása szerint valaki kicsi tüzet rakott, de tovább terjedt. Nem rajtuk múlott, hogy nem lett nagyobb baj. A tűz végleges oltása több mint két órát vett igénybe. 

Éppen csak hogy visszaértünk és végeztünk a felszerelések takarításával, újabb riasztás érkezett ezúttal a II. kerületi Jánosbogár utcába, ahonnan erdőtüzet jeleztek. A helyszínre kiérkezve a II. kerületi hivatásos tűzoltókat segítettük, akik egy égő melléképület és több száz négyzetméternyi aljnövényzet oltását kezdték meg. Szerencsére ezt a tüzet időben és sokan jelezték, így sikerült gyorsan megfékezni. Az előrejelzések szerint sajnos továbbra sem várható számottevő csapadék, a talaj és növényzet is rendkívül száraz. 

A növekvő napsütéses órák száma és az időnként szeles időjárás csak fokozza a veszélyt, ezért kérjük hogy a tűzgyújtási tilalmat mindenki vegye komolyan.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.