02 Jan
02Jan

Mivel a hivatástudatunk és az adrenalin löket idén sem bizonyult volna elégségesnek a működésünk biztosításához, mindent megtettünk azért, hogy a szükséges források rendelkezésre álljanak. A jó hír az, hogy nincs nagyon rossz. 

Kevésbé örömteli viszont, hogy az egyesületünk által vállalt két tevékenységi körre kiírt állami pályázatok keretösszegei évek óta csökkenő tendenciát mutatnak, ellenben a kiadási oldal növekedésével. Idén az önkéntes tűzoltóság fejlesztésére (?) a maximális 950.000.-forintot sikerült elnyerni, a működés segítésére pedig havi 120.000.-forint (!) támogatást kaptunk. Utóbbi összege vagy öt éve nem változott semmit, és 2024-ben is ennyi lesz. Bár nem vagyunk matematikusok, de azt nem nehéz kiszámolni, hogy ezzel nem előre megyünk hanem hátra. 

Komolyabb pályázati forrás bevonására a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt pályázatokon kívül nincs lehetőség. Idén a működés biztosítására 3.000.000.-ft, és az elhasználódott védőruhák cseréjére 4.400.000.-ft. értékben benyújtott érvényes pályázataink "nem támogatott" besorolást kapták. Mint ahogy az előző években az összes többi is. 

És hogy mi jelentett mégis segítséget? Az a rengeteg felajánlás és adomány, amit magánszemélyektől és cégektől kaptunk. Hosszasan lehetne sorolni: építőanyag, bútor, eszközök, és természetesen anyagi támogatás is. 

Mindezeknek köszönhetően idén befejeződött a kibővített laktanyában többek között egy iroda és pihenő, fürdő, raktár, és oktatóterem felújítása, valamint berendezése. Két kerületi rendezvényen a számunkra összegyűjtött 225.000.-ft. adományt egy tárgyalóasztal és a hozzá tartozó 12 szék beszerzésére fordítottuk a Di-Care Zrt. segítségével, akik még annyi adomány bútort ajándékoztak, ami több másik egyesületnek is komoly segítséget fog jelenteni. A védőruháink javításához a II. kerületi Közbiztonsági Alapítvány nyújtott támogatást, a selejtezett ruhák pótlását pedig a LabCup csapatának adományával kezdtük meg. 

Köszönjük mindenkinek a segítségét, békés és áldott ünnepeket kívánunk!  

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.