01 Oct
01Oct

Egy fiatal hölgyet rabolt ki egy férfi késő este a Battai lépcsőnél. A késsel fenyegetőző rablónak a hölgy átadta az értékeit: egy iPod-ot, telefont, és a nála lévő készpénzt. A rabló az értékek megszerzését követően elmenekült, így a sértett rövidesen a járókelőktől segítséget tudott kérni. A rendőrrel közös szolgálatban lévő polgárőreink a felhívást követően azonnal bekapcsolódtak a súlyos bűncselekmény elkövetőjének a felkutatásába. Az elkövetés után alig negyed órával a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság járőrei egy a személyleírásnak megfelelő férfira lettek figyelmesek a Kelemen László utcai villamosmegállóban, aki a rendőrautót meglátva a patak irányába különböző tárgyakat eldobott. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, majd a patak partján az iPod-ot, illetve a ruházatában a készpénzt megtalálták. A hiányzó telefont a keresésbe bekapcsolódó polgárőreink találták meg az egyébként nehezen átvizsgálható, meredek, csúszós, és növényzettel borított partszakaszon.
A terület nem ismeretlen a csapat tagjainak, hiszen egy éve ugyan ezen a helyen kellett - szintén rablásból származó - telefonokat, és ékszereket felkutatni.
Az elkövető által az elkövetéskor használt ruhadarabok, valamit a késnek a kereséséhez áramfejlesztőről működő  reflektorok  telepítésére is sor került, melyek a helyszínelés befejezéséig üzemeltek. 


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.