08 Oct
08Oct

Két gépkocsival került szolgálat szervezésre péntek estére, ezúttal célzottan azokra a területekre, ahonnan a közterületi rendbontások miatt a legtöbb lakossági panasz és bejelentés érkezik. 

Járőrautóink a Víziváros és az Országút városrészek utcáit, valamint a parkokat és tereket kezdték sorban bejárni, amikor a Széllkapu parknál fiatalok egy csoportja segítséget kért tőlük. Elmondták, hogy az egyikük telefonja a parkban lévő beton utcabútor résébe csúszott, ahonnan nem tudják kiszedni. A telefon kiszedését azonban későbbre kellett halasztani, mivel a rendőrség tevékenység irányításától rádión értesítés érkezett, hogy a Széll Kálmán téren csoportos verekedés van. 

Alig egy pár perccel a bejelentést követően mind a kettő közelben lévő gépkocsink a helyszínre érkezett, és utánunk sorban jöttek a rendőri egységek, és a városrendészet is. A helyszínen és a helyszín közelében a közeli kamerák felvételei valamint a tanúk elmondása alapján több személy is elfogásra került, velük szemben garázdaság és súlyos testi sértés miatt büntetőeljárás indult. A sérülteket a mentők kórházba szállították. 

Az Alvinci út alsó szakaszán is járt erős ember, valaki több helyen is felborította a szelektív hulladékgyűjtőket. Elkövető hiányában itt nem volt másra lehetőségünk, mint az edényekbe visszapakolni a papírt és a műanyagot. A tapasztalatok alapján a jövőben lehetőség szerint a hétvégi napokra nagyobb létszámú szolgálatokat szervezünk, hogy minél hatékonyabban tudjuk megelőzni és megfékezni is a közterületi  jogsértéseket.  

Hajnalban a Széllkapu parkban a telefont is sikerült kiszedni arról a helyről, ahova korábban annyira becsúszott, hogy már látni sem lehetett.

 A művelet több mint két órán keresztül tartott, és így utólag belegondolva lehet hogy egy tevét könnyebb a tű fokán átvezetni ... A telefont másnap a jogos tulajdonos édesapjának tudtuk visszaadni.  


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.