08 Aug
08Aug

2023.08.05-én szombaton hajnalban hatalmas vihar érte el a fővárost és térségét. Önkéntes tűzoltóink a hajnali óráktól kezdve egész nap, valamint vasárnap és hétfőn is több váltásban avatkoztak be a káresetek helyszínein. 

A vihar miatt közel 4100 bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, melyek felszámolásában a fővárosi és a segítségükre lévő sok más vármegyei hivatásos tűzoltót számos önkéntes tűzoltó egyesület és mentőszervezet is segítette.

Szombat hajnalban a belvárosi hivatásos tűzoltókkal a Gyömrői útról és a Ferihegyi Repülőtérre vezető útról kellett több helyen nagyméretű fákat eltávolítanunk. 

Beavatkoztunk a II. kerületen kívül a Budai Várban a Nemzeti Galériánál, a VIII., a XVII., XVIII. és XIX. kerületekben, valamint Vecsésen is. A beavatkozásokra elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak miatt volt szükség, melyek több helyen gépjárműre vagy kerítésre dőltek, vezetékeket szakítottak. Nem csak a szél, hanem a nagy mennyiségű csapadék is gondot okozott, ezert sok helyen vízzel telt pincék miatt kértek segítséget.


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.