17 Mar
17Mar

II. Knight of St Florian Stairrun Championship  lépcsőfutó versenySzombaton került lebonyolításra a kecskeméti Malom Központ-ban a Magyar Tűzoltósport Egyesület - MTSE Hungary által rendezett lépcsőfutó versenyek közül az idei első, a "Rollover".

A versenyen ezúttal összesen közel 80 tűzoltó, 30 mentő, és több mint tíz gyermek is indult. Természetesen a tűzoltóknak, a mentőknek, és a gyermekeknek is különböző szakmai jellegű és nehézségű feladatokat kellett végrehajtaniuk. 

A tűzoltóknak teljes bevetési védőruházatban, ezúttal viszont végig légzőkészülék használatával kellett versenyezniük. A rajtot követően mintegy 20 métert kellett 2 db. közel 20-20 kg tömegű kézi tűzoltó készüléket vinniűk, aztán egy olyan tömlőt húzni ami egy teherautó kerékre volt rögzítve. A folytatásban egy jármű emelésének technikai feladata következett, és végül egy 80 kg-os bábut vonszolni tíz métert. Ezek után lehetett nekiindulni a bevásárlóközpont tetejére vezető több mint 280 lépcsőfoknak, ami nagyjából egy 14 emeletes épület magasságának felel meg. A tetőig tartó úton még három helyen várta feladat őket, ugyanis különböző tömlőket és a hozzájuk tartozó eszközöket kellett összekapcsolniuk.

Önkéntes tűzoltóink közül - egy tűzoltónk egyben II. kerületi hivatásos tűzoltó is - ezúttal kilencen (!) indultak a versenyen, ha mással nem is, de ezzel egy darabig biztos hogy rekordot tartunk. Az abszolút férfi tűzoltó kategória eredményeit nézve (ebben minden korosztály benne van) az első helyezett 2 perc 52 másodperc alatt ért célba. 

Tűzoltóink 3:40 és 5:06 közötti időkkel a 22., 31., 47., 53., 55., 57., 58., 59., és 61. helyen végeztek.

Természetesen a verseny mindenkinek szélsőséges és rendkívüli igénybevétellel jár, de a valós helyzetekben is helyt állunk. Minden a versenyen induló tűzoltó és mentő bajtársunknak, valamint a gyermekeknek is tiszta szívből gratulálunk, egyben a köszönetünket fejezzük ki a verseny profi szervezését és lebonyolítását végző MTSE csapatának!   

Külön köszönetünket fejezzük ki a Gyarmati Dezső Uszoda  - II. kerület-nak és a Külkerpark - Strand a város felett-nak, akik a szolgálatot teljesítő önkéntes tűzoltóink számára a mindennapokban sportolási lehetőséget biztosítanak.

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.