04 Sep
04Sep

Nyertünk!

Méghozzá azzal, hogy nem hagytuk ki az első Pasaréti lecsófőző fesztivált. Beneveztünk, főztünk, és sok-sok kerületi lakótársunkkal együtt töltöttünk egy szép napsütéses vidám napot. A remek hangulatú rendezvény végén két megállapítást azonnal sikerült tenni: jövőre is megyünk, és veszünk egy nagyobb bográcsot. Ja, egyébként a szigorú zsűri döntése alapján különdíjasok lettünk.   Az indokolás szerint a különdíjjal leginkább a környezet védelme érdekében tett erőfeszítéseinket ismerték el, a lecsóval a népítélet végzett.           

https://www.facebook.com/pasaretilecsofozofesztival/

A lecsófőző fesztiválról átgurultunk a Vizivárosba, a Borral Oltó Fesztivál zenés felvonulással kezdődő megnyitójára. Az 1810. szeptember 5-én a Tabánban kitört tűzvész oltásához az elkeseredett lakosság a boroshordókban lévő bort is felhasználta, ám a tűz ennek ellenére hatalmas területen pusztított. A Vizivárost is elérő, ám ott végül megfékezett tűzeset emlékére kapta a rendezvény a Borral Oltó Fesztivál nevet, ami másodszorra kerül megrendezésre.        

A zenés felvonulást követően lehetőséget kaptunk bemutatni azt az 1812-ben kiadott 38 oldalas tűzvédelmi rendeletet, ami két évvel a tabáni tűzvész után került kiadásra, és egy fennmaradt példánya egyesületünk tulajdonában van. A kultúrális seregszemle ezúttal szeptember 25-ig négy szombaton és három csütörtökön, összesen 18 értékes programmal várja az érdeklődőket.

 https://www.facebook.com/vizivarosiborralolto 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.