02 Sep
02Sep

Három óra leforgása alatt négy alkalommal vonultunk különböző esetekhez csütörtökön, az esti órákban. 

Két esetben olyan idős személyekhez (XII. kerület Svábhegy, és a II. kerület Viziváros városrészek) kellett a lakásba való bejutáshoz segítséget nyújtani, akik elestek, és önerőből már segítséget is alig tudtak kérni. A mentők mind a két esetben ellátták, és kórházba szállították a hölgyeket. 

Egy fából készült ágy végzáró elemei közé szorult a XII. kerületi Krisztinaváros városrészben egy kettő éves kislány lába. Hidraulikus mentőeszközök használatával pár perc alatt kiszabadítottuk a kis Adél lábát, akit a csapat tagjai között lévő orvos és mentőtiszt rögtön megvizsgált. A beszorult láb miatti folyamatos sírást egy kis ideig tartó hüppögés, majd elégedett mosolyok váltották, a mentőkre ezúttal szerencsére nem volt szükség. 

Egy társasház harmadik emeleti erkélyén műanyag virágládák, és azokban lévő száraz növények gyulladtak meg az esti órákban a II. kerületi Törökvész városrészben. A tűzesethez a II. kerületi hivatásos  és egyesületünk önkéntes tűzoltóit riasztották, továbbá Óbudáról is elindult egy létrás gépjármű. Az elsőként kiérkező hivatásos tűzoltók azonnal egy vízsugarat irányítottak az erkélyre, így a lángokat pillanatok alatt sikerült eloltani. A lakás átvizsgálásra került, oda a tűz már nem tudott átterjedni, személyi sérülés nem történt.


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.