02 May
02May

Rosszul lett autójában egy hölgy a Gábor Áron utca és Bimbó út kereszteződésében. Példás összefogással többen is a segítségére siettek, amikor látták hogy kiszállva az autójából összeesik. Járőrszolgálatot teljesítő polgárőreink szintén megálltak segíteni, majd helyet csináltak a kiérkező mentőknek, és a helyszíni ellátás idejére a forgalom terelését végezték.

Egy kisebb baleset okozott torlódást a Hűvösvölgyi úton a kifelé vezető sávon, ahol az egyik jármű mozgásképtelenné vált. Az elszállításig gondoskodtunk róla, hogy a helyszín biztosítva, ezáltal mindenki számára időben észlelhető legyen.  

Egy földkupacra, és egy benne lévő legalább tíz kilós betondarabra lettek figyelmesek a Pálvölgy városrész egyik utcájában a szolgálatot teljesítő tagjaink. A közeli építkezésen dolgozók segítségével sikerült a váratlan egyben veszélyes útakadályt eltakarítani. 

A Törökvész városrész egyik teremgarázsából szeretett volna indulni egy Édesanya a három éves kisfiával, ám indulás előtt valamilyen okból lezáródott a gépkocsinak az összes ajtaja. Mivel pótkulcs nem állt rendelkezésre, a 112-es segélyhívón kértek segítséget. A helyszínre a II. kerületi hivatásos tűzoltók, a  városrendészet és a rendőrség közös járőre, valamint polgárőreink érkeztek. A gépkocsi nyitásához egy speciális ajtónyitó párna készletet biztosítottunk, aminek a segítségével az autót pár perc alatt sikerült sérülésmentesen kinyitni.  

A Szépvölgyi városrészben késő este egy fiatal hölgy intette le a polgárőr autót, és ijedten kérte a polgárőreink segítségét. Pár másodperccel korábban ugyanis az egyik mellékutcából egy kétes alak lépett ki, és kiabálni kezdett vele. Miután a hölgy a közelben lévő lévő családi házat biztonságosan elérte, a polgárőreink a férfi után indultak. Ahogy a közelébe értek, beugrott egy üres telek kerítésén, és menekülőre fogta. Természetesen üldözőbe vették, ennek ellenére végül eltűnt a sötétben. 

A lakossági részéről érkező észrevételekre vagy panaszokra továbbra is igyekszünk gyorsan reagálni: ellenőriztünk régóta üresen álló ingatlanokat, utánajártunk kétes háttérrel rendelkező adomány gyűjtőknek, és fegyelmeztük a közterületeken a  közösségi normák szerint viselkedni képtelen személyeket is.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.