06 Apr
06Apr

Az összefoglalónkat most azzal kezdenénk, hogy sokadszorra is felhívjuk a közlekedők figyelmét a balesetek megelőzésének fontosságára. 


Az elmúlt hetekben polgárőreink voltak kidöntött tűzcsapnál, oldalára borult gépkocsinál, hívtak mentőt kanyarodás közben a kereszteződésben elsodort kislányhoz, és egy pár napja önkéntes tűzoltóink is egy a patakmederbe fejtetőre borult autóhoz lettek riasztva, amiben négyen utaztak. 

A biztonsági övek használata kötelező, amit legalább minden esetben betartottak, így ennek köszönhetően kisebb sérülésekkel mindenki megúszta. 

Természetesen ismét találkoztunk műszaki hiba és feledékenység miatt nyitva lévő garázsokkal, és volt eset, hogy egy megszólaló riasztó hangját követve az ingatlannál az átvizsgálást segíteni bevártuk a kiérkező távfelügyelet munkatársát is. 

Valamelyik este nem sokkal éjfél előtt érkezett egy közvetlen hívás a szolgálatot teljesítő polgárőrökhöz, hogy egy kisebb társasház udvari teraszán egy idegen kapucnis férfit látott meg az ott lakó bejelentő. Miközben vonalban maradt velünk, az ötödik percben már a helyszínen vettük fel vele a kapcsolatot, és a rádión értesített rendőrök is megérkeztek. A telek átvizsgálása során a kerítést kibontva, a járdát pedig összevérezve találtuk, de a nyilván megsérült behatoló nem várt meg bennünket, így segíteni sem tudtunk neki.

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.