18 Mar
18Mar

Körözés alatt álló gépkocsit jelzett a rendszám felismerő rendszer a Lipótmező városrészben. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a Bíróság folyamatban lévő ügy miatt kereste a járművet. 

A Keleti Károly utcában haladva lettek figyelmesek polgárőreink egy férfira, aki éppen egy kerítésen mászott át. Már az első szóból kiderült, hogy nem éppen józan, megkérték tehát hogy a mászást fejezze be, és mielőtt felnyársalná magát, térjen vissza a földre. A helyzet tisztázása után segítséget kapott a korábban a kerítésen véletlenül beejtett személyes tárgyának visszaszerzéséhez is, még mászni sem kellett érte.    

 Tűz ütött ki az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet területén március 15-én délután. A helyszínen egy több száz négyzetméteres raktárépület égett, és a lángok az erdős területen is elterjedtek. Polgárőreink a helyszín biztosítását, és a víz táplálás szerelését segítették. A tüzet a II. és III. kerületi hivatásos, valamint a Budakeszi önkéntes tűzoltók oltották el. A tűzoltás idejére a szomszédos épületet el kellett hagyniuk az ott tartózkodóknak, de személyi sérülés nem történt.

Egy roncs, hatósági jelzés nélküli autó került egyik napról a másikra a Pasaréti városrész egyik utcájába. Lakossági kérésre polgárőreink kimentek a helyszínre, ahol a társasház előtt álló üzemképtelen járműben éppen pihent a használója. A vonatkozó jogszabályok szerint legfeljebb 10 napig lehet a roncs a közterületen, utána elszállításra kerül. A szabály betartására egyébként előttünk már a rendőrség és a városrendészet is felhívta a figyelmét.

Műszaki hiba miatt találtuk nyitva egy teremgarázs kapuját a Törökvész városrészben. Miután nem sikerült tulajdonost keríteni, megkíséreltük lecsukni a kaput. Egy megszorult alkatrész kiszabadítása után a vezérlő elektronika magához tért és tette a dolgát: a kapu lecsukódott, maga mögé rejtve az ott tárolt értékeket.

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.