24 Oct
24Oct

Az elmúlt időszakban több olyan esemény is volt, amiről külön beszámoltunk, és vannak amikről most csak egy összefoglalóban ejtünk egy pár szót. Nem feltétlen nagy dolgokról van szó, sokszor csak olyasmiről, amit észre lehet venni, amit jobbá lehet tenni, esetleg ki lehet javítani. És olyan dolgok is, amiket csak közösen tudunk megoldani. 

Lehúzott ablakokkal álló gépkocsira lettek figyelmesek a szolgálatot teljesítő polgárőreink a Szemlőhegy városrészben. A tulajdonos rövid időn belül egy közeli házból került elő, és meglepve látta, hogy az autó ablakai le vannak húzva. Rövid leltározás következett, melynek a végeztével elmondta, hogy az előző hasonló esetnél nem volt ilyen szerencsés, de ezúttal minden megvan az autóban. Tárva-nyitva maradt egy garázs a Pálvölgy városrészben, ami előtt megálltak a polgárőreink. A tulajdonos nem volt otthon, ezért jegyzőkönyv és fényképek készültek, majd a garázs lezárásra került. Másnap csörgött a telefon, így örömmel hallgattuk, hogy semmi nem hiányzott az ott tárolt dolgokból. Természetesen a köszönet sem maradt el.  

Körözött autót jelzett a rendszám felismerő rendszer a Rézmál városrészben. A rendőri intézkedés kiderült, hogy jármű önkényes elvétele miatt már folyamatban van az eljárás. 

Kigyulladt egy busz a Hattyú utcában lévő Shell benzinkútnál. A tűzeset pillanatok alatt komoly forgalmi káoszt okozott a környéken, jelentősen érintve a II. kerület közlekedését is. A tüzet a Budavári és II. kerületi hivatásos tűzoltók oltották, mi pedig a közlekedésrendészet járőreit segítve a forgalmat tereltük. A közlekedés rendje csak a sérült jármű, és a takarítás után állhatott helyre teljesen, közel két órával később. A közlekedők türelmét köszönjük!   

Ha nem közvetlenül keresnek meg minket, akkor valahol olvassuk azokat a problémákat, amik bosszantóak, vagy felháborodást keltenek. Éppen úgy fontos számunkra ha a parkjainkban rongálnak, mint ha valakinek kitépik a nyakláncát a nyakából. Megelőzni lenne a legjobb, de a polgárőreink is fel fognak lépni azokkal szemben, akit bármilyen bűncselekmény elkövetésén tetten érnek. Ennek érdekében a működési területünkön (Lipótmező, Kurucles, Szépilona, Pasarét, Törökvész, Csatárka, Pálvölgy, Szépvölgy, Zöldmál, Vérhalom, Rézmál, Szemlőhegy, Rózsadomb, Viziváros, és Újlak) a lehető legtöbbször igyekszünk a még a legkisebb utcákban is járőrözni.Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.