10 Jul
10Jul

Minden valamire való társadalmi szervezet megpróbál tenni a szűkebb vagy tágabb környezetéért valamit, aztán van hogy a valamin kívül vannak még más ötletek is.  

Három alkalommal tudtunk részt venni eddig a kerület különböző részein szeméttel szennyezett zöld területek megtisztításában. Ha van rá lehetőségünk, megragadjuk az alkalmat hogy a hozzánk hasonlóan gondolkodókkal együtt tegyünk a környezetünkért. 

A zöld persze csak akkor zöld, ha kap némi vizet. A 10 millió Fa - II. kerület kérésére öntöztük a frissen ültetett fákat, és ha a túlélésükhöz ez még szükséges lesz, akkor továbbra is öntözni fogjuk őket. (Az erre a célra felhasznált vizet az Alapítvány a Fővárosi Vízművekkel fennálló szerződése alapján kifizette.)

Azonnali igen minden olyanra, ami valamilyen örökség megmentését tűzi ki célul. Ilyen a PESTHIDEGKÚT - KÖZSÉGHÁZA KALÁKA. A régi Községháza megmentését sokan fontosnak tartják, nem maradhatunk ki, és a folytatásban is ott leszünk.  

Valami hasonló az is, amikor a Polgármester éjfél körül azzal hív, hogy a Széll Kálmán téren a sittes konténerben szobor van. A helyzet komolyságát rövid idő múlva igazából csak a sittes konténer mellett állva fogja fel az ember, aztán persze minden eszközt és erőt bevetve segít az elmúlt évszázadot eddig túlélő örökséget menteni. 

Év elején a II. kerületben az Önkormányzat két helyre műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló szíveket helyezett ki. Vállaltuk a gyűjtőedények ürítését, amire eddig nyolc alkalommal került sor. Az összegyűjtött kupakokat a Szatmári Kft segít eljuttatni a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete-hez, akik a kupakok értékesítéséből befolyt összeget minden évben maradéktalanul jótékony célra fordítják. A kupakok súlya most a becslésünk szerint olyan kettőszáz kilogramm lehetett, amit három raklapra tudtunk lepakolni. 

Köszönjük mindenkinek, akik a nemes kezdeményezésekben velünk tartottak, vagy azokat segítették. 

Minden sok más mellett az éves szokásos csoportos véradásunkkal megcsúsztunk egy picit, de rövidesen azt is pótoljuk.  

 

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.