01 May
01May

Elég volt egy véletlen rossz mozdulat, és a megbillenő serpenyőből kifröccsenő olaj azonnal lángra lobbant.  A háziasszony nagyon helyesen nem vizet öntött az égő olajra, hanem fedőt rakott a serpenyőre, és közben kiabált a 8 éves fiának is.

A talpraesett gyermek úgy szaladt segíteni, hogy vitte magával a tűzoltó készüléket is. Szakszerűen kihúzta a biztosító szeget, pár szó használati utasítással átadta az édesanyjának, majd a riasztórendszer tűzoltókat értesítő pánikgombjára rakta az ujját. A tüzet pillanatok alatt sikerült eloltani, senki nem sérült meg és kár sem keletkezett semmiben.Bercel pár éve a hatodik és a hetedik születésnapjára azt kérte a szüleitől, hogy a bulit nálunk, az önkéntes tűzoltóságon tarthassa. A kérésnek akkor nagy örömmel tettünk eleget, a meghívott sok kis barátjával együtt ünnepeltük.

A hetedik születésnapjára már olyan sok mindent tudott a vészhelyzeti tennivalókról, hogy nem játékot kapott tőlünk, hanem egy igazi 2. kg-os tűzoltó készülékkel leptük meg. Akkor úgy adtuk át neki az ajándékot, hogy reméljük soha nem kell majd használni. Az élet másképp hozta.

Bercel, nagyon büszkék vagyunk rád! Természetesen a készülék cseréjéről gondoskodunk.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.