27 Sep
27Sep

Az egyesületünk működési területén a lomtalanítás ideje alatt mind a kettő gépkocsink teljesített szolgálatot a kora délutáni óráktól egészen késő éjszakába nyúlóan. Egy esetben a rendőrség tevékenység irányításának kérésére, egy esetben pedig közvetlenül a szolgálati telefonunkra érkezett bejelentés alapján intézkedtünk viselkedni képtelen személyekkel szemben. 


Sajnos a tapasztalataink alapján - bár talán évről évre javuló tendencia tapasztalható - még mindig nagyon sok olyan dolog kerül ki a lomtalanítás során az utcákra, aminek igazából semmi keresnivalója nem lenne ott. A kartondobozokat egész évben a kék papírgyűjtő, sok műanyag és apróbb fém tárgyakat pedig a sárga gyűjtőedényekbe lehetne helyezni. Sajnos még mindig van veszélyes hulladék is: gumiabroncsok, festékek, és még sok minden más, amit egyébként a meghirdetett időpontokban és helyszíneken egy évben többször is le lehetne adni. A járda takarítása az ingatlan tulajdonosának a feladata. reméljük, hogy ott is pótolják, ahol ez eddig valamiért elmaradt.     

Szombaton késő este érkezett értesítés a Fővárosi Katasztrófavédelem műveletirányító központjából, hogy a Rómer Flóris utcában füstöl egy személygépkocsi. A percek alatt a helyszínre érkező polgárőreinket az autó tulajdonosa arról tájékoztatta, hogy sorozatos hibajelzések miatt megállt, és a csomagtérből füst szivárog. Kézi tűzoltó készülék készenlétbe helyezését követően a csomagtartó felnyitásra került, ott az akkumulátor és a környezetében lévő anyagok égtek és izzottak. A tüzet sikerült megfékezni, a kiérkező II. kerületi hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást, és hőkamerával átvizsgálták az autót. Személyi sérülés nem történt.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.