06 Dec
06Dec

Nagy nedvesség tartalmú havazás érte el a Budai kerületeket is a kora esti órákban, ami kezdetben a közlekedésben okozott fennakadásokat, majd a hó súlya alatt elkezdtek a faágak letörni, a felázott talajból a fák gyökerestül kifordulni, és ezzel együtt az áram valamint a távközlési kábelek is leszakadni.  

Az első riasztás egy a Budakeszi úton elakadt busz miatt érkezett, ám a helyszínen lejegesedett út, és mind a két irányba több kilométeres feltorlódott kocsisor fogadta a kiérkező tűzoltóinkat. Közel másfél órába telt, hogy a közútkezelő munkagépének utat lehessen biztosítani, és az út megtisztítása után a forgalmat meg lehessen indítani. A nyárigumival rendelkező autók egyébként nem könnyítették meg a helyzetünket.   

Miután a közlekedési káoszon sikerült úrrá lenni, reggelig tartó favágások hosszú sora következett a II. és a XII. kerületben is, ami a mai napon még biztos folytatódni fog. A károk elhárításán a hivatásos és önkéntes egységek folyamatosan dolgoznak, mindenkinek köszönjük a türelmét.  

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.