15 Apr
15Apr

Óvodások látogattak hozzánk még februárban a Gyökössy Endre Református óvodából, szombaton pedig 7.-8. osztályos tanulók érkeztek a ÖKU / Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolaból. 




A gyerekeket mi is a biztonságra és az életkoruknak megfelelően felelős cselekvésre igyekszünk tanítani, amivel szerencsére nem vagyunk egyedül. Az ÖKU-s lányok például büszkén mesélték nekünk, hogy az elsősegélynyújtó versenyen második helyezettek lettek. Biztosak vagyunk benne, hogy egy valós vészhelyzetben akár életet menthet a tudásuk.  Az utánpótlás nevelése mindannyiunk számára fontos. A bajban lévőknek segítő önkéntes tűzoltóknak, és a hivatásos szolgálatot választóknak is egyaránt jól felkészülteknek kell lenniük. Az első meglepetés talán az volt a gyerekek számára, amikor megtudták, hogy az iskolájukban korábban tanulók közül hárman is önkéntes tűzoltók lettek nálunk, közülük ketten pedig már évek óta hivatásos tűzoltóként szolgálnak. 



 

A csepeli hivatásos bajtársak segítségével még tavaly ősszel jelentkezett hozzánk önkéntes tűzoltónak Máté, akivel óvodás korában talákoztunk először. Máté akkor még a gyermek tűzoltó ruhát és sisakot viselte, ezt nálunk természetesen már az igazira cserélhette. Az "akkor és most" a több mint egy évtizede őrzött, és a kezében tartott bögrének köszönhetően lett megörökíthető.  



Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.